Padlizsánkrém II.

 

Hozzávalók:

ˇ  3 padlizsán

ˇ  2 tojássárgája

ˇ  kb. 2 dl olaj

ˇ  1 hagyma

ˇ  fokhagyma ízlés szerint

ˇ 

ˇ  fehérbors

Elkészítés: A padlizsánt megsütöd, hideg víz alá tartva leszeded a héját, félreteszed, hogy lecsepegjen a víz róla. A két tojássárgából az olajjal majonézet készítesz. A padlizsánt ezután egy késsel nagyon apróra összevágod, majd a majonézhez kevered. Hozzáreszeled a hagymát és a fokhagymát, sózod, borsozod ízlés szerint. Jó habosra kikavarod, és kész is van. A legfinomabb pirított kenyérre kenve. Bármilyen salátával kiváló.

Megjegyzés:
Kitűnő vendégváró. Eddig mindenki szerette, sőt annyit nem tudok készíteni, hogy mind el ne fogyjon.