Tatárbifsztek

 Hozzávalók 4 személyre:

 25 dkg bélszín

 1 tojás sárga fejenként

 1 fej vöröshagyma

 1 gerezd fokhagyma

 1 tojás sárga

 

 őrölt bors

 őrölt paprika

 

mustár

ketchup

olívaolaj

(vaj)

 

 

Elkészítés:

 

A bélszínt kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt, borsot, sót, olívaolajat, közben folyamatosan kóstolgatjuk. Aki szereti, tehet bele zúzott fokhagymát is. Apróra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Érdemes egy napig érlelni, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal tálaljuk.