Red Velvet
(vörös bársony torta)
Hozzávalók
- 113 gramm vaj, szobahőmérsékleten, 2 evőkanál készíteni
serpenyők
- 22 gramm kakaópor, osztva
- 300 gramm cukor
- 2 tojás
- 10 ml vanília
- 30 ml piros ételfesték
- 6 gramm só
- 5 gramm sütőpor
- 250 g liszt, átszitált
- 236 ml teljes írót
- 15 ml ecet
Előkészítés
- Melegítsük
elő a sütőt 350 fokra.
Készítsünk három 23cm-es torta formát, vajjal kenjük ki, szórjuk meg 1
evőkanál kakaóport.
- A
vajat és a cukor együtt. Add a tojás
egyesével, és megverte erősen keverjük ki. Keverjük
össze a vaníliával.
- Egy
külön tálban, hogy a tészta a maradék kakaót, és az élelmiszer
színezőanyag. Keverjük bele a vajat.
- Több
részben adjuk hozzá az összetevőket majd az író a vaj keveréket.
Az utolsó tétel legyen az író, keverjük össze az
ecetet, mielőtt a tésztához adjuk.
Jól keverjük el.
- Osszuk
tésztát 2, vagy 3 felé és süssük kb 20-25
percig.
Végül rakjuk hűvös helyre
- Vegyük
le a tortaformát, tegyük lapos felével agy tálra. Tegyünk rá kb egy pohár krémet, kenjük el egyenlően.
Vedd ki a második tortát a keretből. Lapos felével
lefelé a tetején az első réteg.
Kend meg a maradék fehér krémmel a tetejét és az oldalát.
Hozzávalók
- 40 gramm liszt
- 235 ml teljes tej
- 5 ml vanília kivonatot
- Csipet só
- 230 g sótlan vaj, lágyított
- 200 g kristálycukor
Előkészítés
- Közepes
lángon, habverővel lisztet és a tejet egy kis edényben lassú tűzön,
gyakran kevergetve, addig főzzük, amíg nem válik nagyon vastag, és szinte
puding szerűvé.
- Vegyük
le a tűzről, habverővel keverjük bele vaníliát és a sót.
Öntsük egy tálba, majd hagyjuk kihűlni teljesen.
Tegyél műanyag fóliát a felszinére,
hogy ne bőrösödjön.
- Használj
mixert, a tejszín a vajat és a cukrot, verjük fel, amíg könnyű és puha
lesz, körülbelül 5 percig.
A keverő a közepes fordulaton, adjuk hozzá a lehűtött liszt keveréket egy
kicsit egy időben. Továbbra is verjük fel, amíg
a keverék nem lesz könnyű és puha, és nem hasonlít tejszínhabral.