Macaroon recept

 

hozzávalók 4 főre

Kb. 12 darabhoz:

A csoki ganache-hoz:

 

 

  1. Az őrölt mandulát egy tálba szitáljuk a porcukorral. Jó alaposan daráljuk meg előtte, egyetlen porcukor-csomócska sem maradhat benne.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadagoljuk a kristálycukrot.
  3. Óvatosan beleforgatjuk szilikonos lapáttal a porcukros mandulát a tojásfehérjébe. Először a mandula 1/3-át, alaposan, de óvatosan keverjük bele, majd a második és a harmadik harmadot is. Ne keverjük túl. Mikor már homogén a massza, töltsük habzsákba, kb. 1 centis lyukat vágjunk a végére.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire kb. 50 forintos nagyságú gömböket nyomjunk a masszából.
  5. Ezután néhányszor üssük hozzá erőteljesen a tepsit a pulthoz, hogy a levegőbuborékok távozzanak, és kb. 45 perci szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat. Ha egy ujjal hozzáérünk, és már nem ragad a massza az ujjunkhoz, akkor tehetjük be őket a 160 fokra előmelegített sütőbe.
  6. Kb. 10-12 perc alatt süssük őket készre. (Az első 5-6 perc után célszerű kb. 130 fokra levenni a sütőt.)
  7. Ha teljesen kihűltek, óvatosan vegyük le őket a sütőpapírról.
  8. Az étcsokit vízgőz felett olvasszuk meg, adjuk hozzá a tejszínt. Ha homogén a massza, kész. Hűtsük le teljesen.
  9. A kihűlt macaronokat a kihűlt ganache-sal ragasszuk össze.

 

sütés: 10 perc

 

sütési hőfok: 160°C

 

sütési mód: légkeverés