Gofri
recept (édes)
Gofri hozzávalók 14 db.
4 tojás
4 evőkanál cukor
1 csomag vaniliás cukor
1 csomag sütőpor
50 dkg finom liszt
1 citrom héja lereszelve
20 dkg olvasztott vaj
0,5 l tej
csipet só
Gofri készítése: szitált lisztet mély tálba tesszük, közepére mélyedést csinálunk oda tesszük bele a kettészedett tojások sárgáját. Beletesszük még a cukrot, sót, az olvasztott vajat, a reszelt citromhéjat, a sütőport, és a tejet, majd az egészet simára keverjük. A félretett tojásfehérjét géppel keményre felverjük és ovatosan belekeverjük a már elkészített tésztába. A híg tésztát a forró gofrisütőbe merőkanállal célszerű beletenni, hogy a végén egyforma méretűek legyenek a gofrik. Tálalhatjuk pudingal, lekvárral, mogyorókrémmel, tejszínhabbal, csokiöntettel, vagy juharsziruppal izlés szerint.