Gofri recept (édes)

 

 

 

Gofri hozzávalók 14 db.

4 tojás

4 evőkanál cukor

1 csomag vaniliás cukor

1 csomag sütőpor

50 dkg finom liszt

1 citrom héja lereszelve

20 dkg olvasztott vaj

0,5 l tej

csipet só

 

 

Gofri készítése: szitált lisztet mély tálba tesszük, közepére mélyedést csinálunk oda tesszük bele a kettészedett tojások sárgáját. Beletesszük még a cukrot, sót, az olvasztott vajat, a reszelt citromhéjat, a sütőport, és a tejet, majd az egészet simára keverjük. A félretett tojásfehérjét géppel keményre felverjük és ovatosan belekeverjük a már elkészített tésztába. A híg tésztát a forró gofrisütőbe merőkanállal célszerű beletenni, hogy a végén egyforma méretűek legyenek a gofrik. Tálalhatjuk pudingal, lekvárral, mogyorókrémmel, tejszínhabbal, csokiöntettel, vagy juharsziruppal izlés szerint.