Banoffee Pie recept
Hozzávalók
tészta:
krém
(orosz konzerv)
3-4 banán
t.hab:
400 ml sûrû tejszín
1 vaníliás cukor
1 ek cukor
étcsokoládé reszelék
elkészítés
Tészta:
·
A kekszet ledaráljuk,
· Egy kb. 18-23 cm-es tortaformába öntjük (sütõfóliázni érdemes az alját) az egészet, és egy egyenes oldalú pohárral a szélét és az alját lenyomkodjuk.
·
Majd tegyük be a hûtõbe
Krém:
· Egy lábasban felolvasztjuk a vajat.
·
·
és lassú tûzön 10 percig kevergetve fõzzük, amíg
kicsit besûrûsödik. (Ha nem esszük meg egyszerre a tortát, akkor kb 1 órát sûrítsük)
(10 perces sûrítés esetén a felszelt tortából nagyon lassan kifolyik ez a sûrû
krém)
· A tûzrõl levéve, ráöntjük az egészet a kekszre. Ha kihûlt, visszatesszük a hûtõbe min. 2 órára tálalás elõtt, de akár egész éjszakára is maradhat.
· Mielõtt az asztalra kerülne, karikázzunk fel banánt, és oszlassuk el a karamell tetején.
· A tejszínbõl és egy kevés cukorból, vaníliás cukorból verjünk kemény habot, (esetleg habfixálóval) és kanalazzuk a banánok tetejére.
· Reszeljünk étcsokoládét a tetejére.
A felszelt torta alá peremes tányért rakjunk, ha kifolyik, ne menjen kárba J