Banoffee Pie recept

 

 

 

 


Hozzávalók
tészta:

         200 g      vajas keksz

           60 g      vaj
krém

         100 g      vaj

         400 g      sûrített tej
(orosz konzerv)

           50 g      cukor

             3-4      banán
t
.hab:

        400 ml      sûrû tejszín

                1      vaníliás cukor

           1 ek      cukor

                        étcsokoládé reszelék

 

 

 

elkészítés

Tészta:

·        A kekszet ledaráljuk, 60 g vajat felolvasztunk, és belekeverjük, összegyúrjuk.

·        Egy kb. 18-23 cm-es tortaformába öntjük (sütõfóliázni érdemes az alját) az egészet, és egy egyenes oldalú pohárral a szélét és az alját lenyomkodjuk.

·        Majd tegyük be a hûtõbe

Krém:

·        Egy lábasban felolvasztjuk a vajat.

·        50 g cukorból készítsünk karamellt, mikor karamellizálódott, kanalat hagyjuk benne, öntsük bele a sûrített tejet és emeljük fel a kanalat, majd keverjük el a vajat.

·        és lassú tûzön 10 percig kevergetve fõzzük, amíg kicsit besûrûsödik. (Ha nem esszük meg egyszerre a tortát, akkor kb 1 órát sûrítsük)
(10 perces sûrítés esetén a felszelt tortából nagyon lassan kifolyik ez a sûrû krém)

·        A tûzrõl levéve, ráöntjük az egészet a kekszre. Ha kihûlt, visszatesszük a hûtõbe min. 2 órára tálalás elõtt, de akár egész éjszakára is maradhat.

·        Mielõtt az asztalra kerülne, karikázzunk fel banánt, és oszlassuk el a karamell tetején.

·        A tejszínbõl és egy kevés cukorból, vaníliás cukorból verjünk kemény habot, (esetleg habfixálóval) és kanalazzuk a banánok tetejére.

·        Reszeljünk étcsokoládét a tetejére.

 

A felszelt torta alá peremes tányért rakjunk, ha kifolyik, ne menjen kárba J