AMI sütirecept

 

Tészta:

25           50 dkg                           lisztből

5             10 dkg                           margarinból,

7,5          15 dkg                           cukorból, 

¼            ½                                    citrom levével

0,5          1dl                                  tejben

0,5          1 dkg                             szalalkálit feloldva,

1             2 db                               egész tojás

 

Alsó krém:

2,5dl       0,5 l                                tej

2,5          5 púpozott evőkanál liszt

12,5       25 dkg                           margarin

1             3 zacskó                        vaniliás cukor

 

felső krém:

0,5          1 l                                   tejszint

2             4                                     habfixálóval

kevés     porcukor

 

 

tészta:

50 dkg lisztből, 10 dkg margarinból, 15 dkg cukorból,  fél citrom levével 1dl tejben 1 dkg szalalkálit feloldva, 2 egész tojással tésztát állítunk össze.

3 részre osztjuk és kés-fokvastagságra nyújtjuk. Kivajazott tepsi hátlapján egyenként megsütjük. Meleg sütőbe nagy lángon sütni., ha a széle kezd barnulni jó. Vigyázz könnyen törik, ha valamelyik eltörik az jó középső lapnak.

 

Alsó krém:

0,5 l tej 5 púpozott evőkanál lisztet sűrűre főzünk. /állandó keverés, sűrűsödés előtt olyan mintha csomósodna, de aztán szép lesz/.

25 dkg margarin vagy 25 dkg vajjal kikeverni és 3 zacskó vaníliás cukrot beletenni. Ha kihűlt összekeverni a tejkrémmel, és az alsó lapra kenni.

 

Felső krém:

1 l tejszint 4 habfixálóval és kevés porcukorral keményre verni és rákenni a második lapra. / 2 részletben szoktam/ A harmadik lappal lefedni, és a tetejére porcukrot szórni.

 

Egy napig hűvös helyen tárolni, akkor lesz puha a tésztalap.


Jó étvágyat.