AMI
sütirecept
Tészta:
25 50 dkg lisztből
5 10 dkg margarinból,
7,5 15 dkg cukorból,
¼ ½ citrom
levével
0,5 1dl tejben
0,5 1 dkg szalalkálit
feloldva,
1 2 db egész tojás
Alsó krém:
2,5dl 0,5 l tej
2,5 5 púpozott evőkanál
liszt
12,5 25 dkg margarin
1 3 zacskó vaniliás cukor
felső krém:
0,5 1 l tejszint
2 4 habfixálóval
kevés porcukor
tészta:
50 dkg lisztből, 10 dkg
margarinból, 15 dkg cukorból, fél citrom levével 1dl tejben 1 dkg
szalalkálit feloldva, 2 egész tojással tésztát állítunk össze.
3 részre osztjuk és
kés-fokvastagságra nyújtjuk. Kivajazott tepsi hátlapján egyenként megsütjük.
Meleg sütőbe nagy lángon sütni., ha a széle kezd barnulni jó. Vigyázz könnyen
törik, ha valamelyik eltörik az jó középső lapnak.
Alsó krém:
0,5 l tej 5 púpozott
evőkanál lisztet sűrűre főzünk. /állandó keverés, sűrűsödés előtt olyan mintha
csomósodna, de aztán szép lesz/.
25 dkg margarin vagy 25 dkg
vajjal kikeverni és 3 zacskó vaníliás cukrot beletenni. Ha kihűlt összekeverni
a tejkrémmel, és az alsó lapra kenni.
Felső krém:
1 l tejszint 4 habfixálóval
és kevés porcukorral keményre verni és rákenni a második lapra. / 2 részletben
szoktam/ A harmadik lappal lefedni, és a tetejére porcukrot szórni.
Egy napig hűvös helyen
tárolni, akkor lesz puha a tésztalap.
Jó étvágyat.