Forrás: http://www.mindmegette.hu/fokhagymakremleves-iv.recept
Hozzávalók:
1
közepes vöröshagyma
2
evőkanál vaj
12
gerezd fokhagyma
2
evőkanál liszt
3/4
l húsleves
2,5
dl tejszín
só
frissen
őrölt bors
frissen
reszelt szerecsendió
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. A lisztet belekeverjük, lepirítjuk. A húslevest és a tejszínt hozzáadjuk, lefedve közepes tűzön 20 percig főzzük (vigyázat könnyen kifut). A kész levest simára turmixoljuk, a fűszerekkel ízesítjük. Sajtos pirítóssal tálaljuk.
2010.
augusztus 12.