Forrás: http://www.mindmegette.hu/fokhagymakremleves-iv.recept

 

 

Fokhagymakrémleves

 

 

 

Hozzávalók:

 

1 közepes vöröshagyma

2 evőkanál vaj

12 gerezd fokhagyma

2 evőkanál liszt

3/4 l húsleves

2,5 dl tejszín

frissen őrölt bors

frissen reszelt szerecsendió

1 evőkanál citromlé

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. A lisztet belekeverjük, lepirítjuk. A húslevest és a tejszínt hozzáadjuk, lefedve közepes tűzön 20 percig főzzük (vigyázat könnyen kifut). A kész levest simára turmixoljuk, a fűszerekkel ízesítjük. Sajtos pirítóssal tálaljuk.

 

 

 

 

 

2010. augusztus 12.